Bruidsfotografie vol liefde - Hart Voor TrouwenLaat ik mij voorstellen. Ik ben Robert van Ingen; fotograaf van de liefde.

Ik neem jullie graag mee naar een wereld vol spontaniteit, schoonheid en liefde. Een wereld waarin gevoel tot uiting komt en de liefde samensmelt in beeld. Niks klassieke, statige portretjes op een cheesy say-cheese manier. Ik blijf juist zoveel mogelijk op de achtergrond en alleen wanneer het nodig is neem ik de leiding of stap ik even jullie bubbel in om het moment vast te leggen.

Grotendeels ben ik zo één met het behang. Vanuit deze positie heb ik het overzicht en zie ik juist zoveel moois. Bijvoorbeeld dat meisje wat stiekem om het hoekje staat te kijken wanneer jullie elkaar een kus geven. Mag ik jullie meenemen op dat adembenemende avontuur?

Gemaakt door en met dank aan François Luxembourg voor dit geweldige shot!


Terug naar de kern van mijn passie waarmee ik jullie hoop te verbluffen, te enthousiasmeren, te betoveren of juist te ontroeren. Wat de emotie ook is, mensen raken door het fotograferen van de juiste momenten, dat geeft mij enorme voldoening. Vol enthousiasme geef ik alles wat ik in mij heb om samen met jullie spetterende fotografie te creëren. Mijn fotografie wordt geleid door mijn gevoel en ondersteund door mijn expertise. Hoofd én hart. Daar sta ik voor.


Gemaakt door en met dank aan de familie van het bruidspaar Joyce & Rik

”Most people do not listen with the intend to understand, they listen with the intent to reply”
– Stephen R. Covey

“What I like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.” 
― Karl Lagerfeld

”All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.” — Charles M. SchulzSimpelweg gek op fotografie
Als creatieve duizendpoot ben ik afgestudeerd als grafisch vormgever (handig bij het maken van trouwboeken) en fotograaf. Tijdens mijn studie bij De Fotoacademie Amsterdam kwam ik erachter dat mijn hart ligt in de documentaire fotografie, oftewel verhalen vertellen. Zo doe ik dat voornamelijk als bruidsfotograaf. Na 2 jaar fotograferen tijdens mijn studie was ik eindelijk klaar om mijn vrije werk samen te brengen in een boek. Het boek gaat over mijn zusje en daarmee indirect ook over mij.

‘Close’ delen met de wereld was erg spannend. Gelukkig heeft mijn doorzettingsvermogen zijn vruchten afgeworpen. In 2017 ben ik geselecteerd voor New Dutch Photography Talent en staat mijn werk nu ook in ‘New Photo’. Een selectie van de beelden uit mijn boek is hier te vinden: www.robertvaningen.com

Laat ik mij voorstellen. Ik ben Robert van Ingen; fotograaf van de liefde.

Ik neem jullie graag mee naar een wereld vol spontaniteit, schoonheid en liefde. Een wereld waarin gevoel tot uiting komt en de liefde samensmelt in beeld. Niks klassieke, statige portretjes op een cheesy say-cheese manier. Ik blijf juist zoveel mogelijk op de achtergrond en alleen wanneer het nodig is neem ik de leiding of stap ik even jullie bubbel in om het moment vast te leggen.

Grotendeels ben ik zo één met het behang. Vanuit deze positie heb ik het overzicht en zie ik juist zoveel moois. Bijvoorbeeld dat meisje wat stiekem om het hoekje staat te kijken wanneer jullie elkaar een kus geven. Mag ik jullie meenemen op dat adembenemende avontuur?

Terug naar de kern van mijn passie waarmee ik jullie hoop te verbluffen, te enthousiasmeren, te betoveren of juist te ontroeren. Wat de emotie ook is, mensen raken door het fotograferen van de juiste momenten, dat geeft mij enorme voldoening. Vol enthousiasme geef ik alles wat ik in mij heb om samen met jullie spetterende fotografie te creëren. Mijn fotografie wordt geleid door mijn gevoel en ondersteund door mijn expertise. Hoofd én hart. Daar sta ik voor.


”Most people do not listen with the intend to understand, they listen with the intent to reply” – Stephen R. Covey 

“What I like about photographs is that they capture a moment that’s gone forever, impossible to reproduce.”
Karl Lagerfeld

”All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.” — Charles M. Schulz 

”Never, ever understimate the importance of having fun” – Randy Pausch

Gemaakt door en met dank aan de familie van het bruidspaar Joyce & Rik

Gemaakt door en met dank aan François Luxembourg voor dit geweldige shot!

“To become a master, you should always be a student” – Ken Shamrock

”The best photographs are the ones you have no control over; you simply respond. It’s better to sit and wait for something to change. Either it will align and you are ready, or it will not and you move on to the next challenge, frame, or thought”
– Lynn Johnson

”And even after all this time, the sun never says to the Earth, “you owe me.” Look what happens with a love like that. It lights the whole sky’’ – Hafiz

”Good stories deserve a little embellishment”
– J. R. R. Tolkien


Simpelweg gek op fotografie
Als creatieve duizendpoot ben ik afgestudeerd als grafisch vormgever (handig bij het maken van trouwboeken) en fotograaf. Tijdens mijn studie bij De Fotoacademie Amsterdam kwam ik erachter dat mijn hart ligt in de documentaire fotografie, oftewel verhalen vertellen. Zo doe ik dat voornamelijk als bruidsfotograaf. Na 2 jaar fotograferen tijdens mijn studie was ik eindelijk klaar om mijn vrije werk samen te brengen in een boek. Het boek gaat over mijn zusje en daarmee indirect ook over mij. ‘Close’ delen met de wereld was erg spannend. Gelukkig heeft mijn doorzettingsvermogen zijn vruchten afgeworpen. In 2017 ben ik geselecteerd voor New Dutch Photography Talent en staat mijn werk nu ook in ‘New Photo’. Een selectie van de beelden uit mijn boek is hier te vinden: www.robertvaningen.com